Cursus Theologische Vorming

Cursus Theologische Vorming Twente start met nieuwe groep

Het najaar moet nog beginnen, maar nu alvast roepen wij in heel Twente en de Achterhoek in het rond: met ingang van het nieuwe seizoen is het weer mogelijk om aan de driejarige cursus Theologische Vorming voor Geïnteresseerden mee te gaan doen. Deze cursus loopt nu al jaren bijzonder succesvol met volle groepen. De evaluaties van afzwaaiende cursisten zijn telkens buitengewoon positief. De groepsgesprekken, het samen op zoek zijn, de enthousiaste docenten, het brede aanbod van allerlei aspecten van geloof en theologie maken dat mensen deze cursus als zeer verdiepend voor hun kijk op het leven ervaren.

Voor wie? Voor iedereen die meer wil weten van geloof, kerk en theologie. Eerlijk is eerlijk, het is een stevige cursus. De cursus TVG is als het ware een soort uittreksel van de studie Theologie met kernvakken als Oude en Nieuwe Testament, kerkgeschiedenis, geloofsleer en ethiek, maar ook praktisch-theologische vakken als liturgiek, pastoraat en diaconaat. Daarnaast zullen een aantal andere vakken worden onderwezen zoals spiritualiteit, filosofie, contextuele theologie (bijv. feministische theologie, vredestheologie) en overige wereldgodsdiensten (Jodendom, Islam).
Ook al wordt de cursus ondersteund door de Protestantse Kerk, het beoogt heel nadrukkelijk een oecumenische cursus te zijn: kerkelijk of niet kerkelijk, protestants of rooms-katholiek of anderszins: iedere geïnteresseerde is van harte welkom!
Per seizoen worden er ongeveer 30 avonden les gegeven, per avond 2 lessen van 5 kwartier. De kosten zijn €220,- per seizoen.

Meer weten? Informeer bij:
- mw. Ina ter Kuile, cursuscoördinator; tel. 074-2774288 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
- ds. Herman Koetsveld, cursusleider; tel. 074-2783203 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ,
of kijk op: https://www.protestantsekerk.nl/actief-in-de-kerk/leren/theologische-vorming-gemeenteleden/over-tvg

N.B.: Voor Gelderland is er ook een cursus in Harderwijk. Zie voor alle opleidingen het bovenstaande webadres.

Back to Top